7 Şubat 2010 Pazar

Başlarken

Yalan gazetesi olarak;

1. Sözlü ve yazılı taciz edildik. Üstüne üstlük tkp genel merkezince, yazdıklarımızı silmezsek hukuki sürecin başlayacağına dair bir telefon aldık. Biz biliyoruz ki adalet devletin değil, malın mülkün temelidir. Bizim arkamızda parti avukatları, önümüzde kontrgerilla özentisi paramiliter çocuklar yok.

2. Siz okurlarımızın, biz yazarlarınızın arkasında kendi gölgelerinden başka hiçbir güç olmadığını, ayrıca sözde hukuk devletinden herhangi bir beklentimizin olamayacağını bilmesini istiyor, ünü Ankara'yı aşan, uğrunda nice namerdin peşimize düştüğü yazıları silmek zorunda kaldığımızı üzülerek bildiriyoruz. Yaptığımız toplantıdan, bizzat "yalan gazetesi" sahibine yönelen fiziki tehdit dolayısıyla böyle bir sonuç çıktı. Bunun devam etmesine sebep olacak iki haber silindi.

3. Ceren Kenar haberiyse yayında kalacak. Haberin altında da göreceğiniz üzere haberi hazırlayan benim. Bu kararı tek başıma almış olsaydım ve diğer insanların endişelerini hesaba katmam gerekmeseydi nasıl hareket edeceğimi merak edenler geçmişe baksınlar.

*Türkiye Komünist Partisi, ilkokul talebesi aklı sınırları içine hapsolmuş siyasi aklıyla Ceren Kenar'ı hedef gösterdi: http://www.yalangazetesi.com/2010/01/28/turkiye-komunist-partisi-hedef-gosterdi/

4. Arada yapalım böyle şeyler, günde yüz ila yüz elli arası insanın ziyaret ettiği yalan gazetesinin reytingi bine dayandı sayenizde:) Hem artık yalnızca homosapienslere değil maymunundan gergedanına, kuşundan öglenasına ve terliksi hayvanına kadar geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Olum siz hakikaten malmışsınız ya:( Bir de kendi dışınızdakilere dersiniz işleri güçleri bizle uğraşmak diye.

Süreç, Yalan Gazetesi sahibi V.B'nın aldığı tehdit telefonundan sonra bu boyuta taşındı. Peki karşı ahizede kim duruyordu ve neler konuşuldu? İşte V.B'nın ağzından o görüşme:

3 Şubat 2010 tarihinde, öğleden sonra, kendisini Türkiye Komünist Partisinin avukatlarından biri olarak tanıtan ve TKP genelmerkezinden olduğunu iddia eden bir kişi beni aradı. Hiç inkar etme, senin yalan gazetesinin sahibi olduğunu biliyoruz. Hostunu, serverini biliyoruz. Bizim elimiz uzun. İstersek seni mahkemeye veririz, dedi. Ben buraya kadar fazla korkmadım. Çünkü komünist adını taşıyan bir partinin burjuva hukukuna sığınması garibime gitmişti. Ama şu sözlerden sonra güvenliğimden endişe duymaya başladım. Tkpli avukat dedi ki: Ceren Kenar'ı tehdit ettiysek biz ettik. Size ne oluyor? Hem Bageh olaylarını neden hatırlatıyorsunuz sitenizde, bizi Kürt düşmanı saflarda mı göstermeye çalışıyorsunuz? Bizim tek sloganımız "Yaşasın Sosyalizm, Yaşasın Cumhuriyet"tir.

Yorumu okurlarımıza bırakıyoruz.

1 yorum:

  1. aynısı lan:)

    http://haber.sol.org.tr/soldakiler/tkpden-29-ekim-aciklamasi-haberi-35099

    YanıtlaSil